Egrespataki Reformatus Ifi

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Egrespataki Reformatus Ifi, Religious organisation, Aghires.

csillagpont2017.reformatus.hu 23/07/2017

Csillagpont – Házirend

csillagpont2017.reformatus.hu 1.Nyitás, zárás A Csillagpont 2017. július 25-én, kedden (nyitó nap) 11.00 órakor nyitja kapuit. A találkozó vendégeinek 2015. július 29-én (szombaton) 15.00 óráig kell elhagyniuk a helyszínt,...

[06/16/13]   Keresztyén tábor - majdnem ingyen

!!!!!!!!!! AKIT ÉRDEKEL, HAMAR JELENTKEZZEN! -nálam, Szilágyi Zoltán.
HOGY BESZÉLJÜK MEG!!!!

ROMÁNIAI KERESZTYÉN NŐK ÖKUMENIKUS FÓRUMA
Kedves Szolgatársak !
Örömmel tudatom , hogy a HEKS ismét támogatja a Cserefalvi Lánytábor megszervezését, amit 2013 . július 15-21 között tartunk-D.V.
Délelőttönként, szakemberek ( pszichológusok, lelkipásztorok, orvosok) önismereti, hitmélyítő, tanácsadó, ismeretterjesztő programmal gazdagítják a fiatalokat .
Délutánonként, pihenés, szórakozás: barkács-műhelyek, zeneterápia, divat, díszítések, főzés, filmnézés, játékok, séta.
Egy teljes nap kirándulás.
A tábor célja : keresztyén értékek átadása, hitben való növekedés , közösségépítés. Segíteni a fiatalokat ,hogy megtalálják identitásukat, helyüket a családban, gyülekezetben, társadalomban. Fontos, hogy a keresztyén értékrend legyen irányadó az életükben, mert ezekből a lányokból lesznek a családot összetartó feleségek, gyermekeket nevelő édesanyák, gyülekezeteink építő munkásai.
Témák: Énkép, önértékelés, önbecsülés
Egészséges kommunikáció
A szenvedés kérdése az életünkben
Kissebbségben vagy többségben élni, itthon-e,vagy idegenben.?
A közösség szerepe az életünkben
A reggeli áhítatok, Biblia tanulmányozás, imaközösségek áldott alkalmai lesznek a hitben való erősödésnek és a közösség épülésének.
Részvételi díj: 50 lej / fő egész hétre. Ebben benne van a panziós szállás, ellátás, képzés, foglalkozás, szórakoztatás.

Bejelentkezési határidő: 2013. július 10. Feliratkozni a 0744-843511, 0265-333300 telefonszámokon június 30-ig, vagy a [email protected], [email protected] e-mail címeken lehet, július 10-ig. A résztvevőket bejelentkezési sorrendben fogadjuk.
Szeretettel várjuk gyülekezetetekből, családotokból a 16-22 év közötti lányok jelentkezését!
Cserefalva, 2013.jún.14. Soósné Szebeni Noémi lp.és
Soós Timea Zsuzsánna projekt koordonátor

28/05/2013

Magyar családok hete

Változott a program: Bojte Csaba végülis csütörtökön lesz Zilahon a ref. nagytemplomban

[10/20/12]   Harmadik díjat nyert az egrespataki csapat a megyei vetélkedőn. Gratulálok neki, a jó Isten áldja meg őket, s kívánom, hogy a sok elolvasott ige, történet által a mindenható Isten formálja őket mindinkább a Maga tetszésére és örömére.

Köszönöm a hűséggel elvégzett munkát, a rászánt időt. Isten dicsőségére tettétek.

Hat csapat vett részt a versenyen, s bizony nem volt könnyű velük megbirkózni. De ne felejtsétek: "Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít." - mondja az Ige.

Az egrespataki csapat tagjai: Szeredai Anita, Szeredai Orsi, Deák Eliza és Kui Gedeon.

Gratulálok az első díjazottaknak is, a Zilah-Fenyves-i gyülekezet két csapatának.

Szilágyi Zoltán, lelkipásztor

13/08/2012

http://csendespercek.hu/

A LEGFONTOSABB DOLGOK

De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. (Mt 6,33)

Fiatal koromban szerettem volna megtanulni főzni. A főzés nem lehet túl bonyolult, gondoltam, hisz láttam, hogy csinálják mások. Egy nap megpróbáltam elkészíteni valamit. A hibák sorozata, amiket elkövettem, egy szemlélőnek talán mulatságosnak tűnhetett volna, de nekem nagy bosszúságot okozott.
Beszéltem a problémámról egy barátomnak. Másnap kaptam tőle egy kezdőknek szóló szakácskönyvet. Az első oldalra nagy betűkkel a következőket írta: "Két fontos szabály van. Először is, győződj meg róla, hogy megvan minden alapanyag. Másodszor, figyelmesen olvasd, és kövesd a recept utasításait."
Amikor egyedül főztem, próbáltam a hozzávalókat mással helyettesíteni, kihagytam lépéseket, és nem tartottam be a főzési időt. A könyv alapján megtanultam elkészíteni néhány egyszerű ételt. A két szabály túl egyszerűnek tűnt, de működött.
Jézus azt mondta a követőinek, hogy keressék először Istent, és akkor minden más helyére kerül az életükben. Sokszor megpróbáljuk leegyszerűsíteni a dolgokat, figyelmen kívül hagyni az "alapanyagot" és az előírt időt. A két alapszabályt alkalmazhatjuk a hívő életre is. Tegyük Istent az első helyre, majd figyelmesen olvassuk és kövessük a Szentírást.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy minden nap hozzád forduljunk vezetésért. Add, hogy az életünkkel másoknak méltóságot és igazságot szerezzünk. Ámen.

Helyezzük Istent az első helyre, és cselekedjünk az ő nevében.
Gale A. Richards (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK AZ IGAZSÁGÉRT MUNKÁLKODNAK!

http://csendespercek.hu/

csendespercek.hu

05/08/2012

Egrespataki Reformatus Ifi's cover photo

03/08/2012

Tálentum együttes Ó érthetetlen kegyelem.

És még egy nagyon szép dalt: http://www.youtube.com/watch?v=qY7E6HZvY4k&feature=relmfu

03/08/2012

Oly jo tudni azt...

Küldöm szeretettel

elsősorban minden egrespataki református ifisnek, s mindazoknak, akik belépnek erre az oldalra:

http://www.youtube.com/watch?v=SYpHoWBZrNM&feature=related

Szilágyi Zoltán.

RogifiBand....

02/08/2012

Fussunk, fussunk, szaladjunk, hadd lobogjon a hajunk!

02/08/2012

Hív az Atya engem, hív az Atya téged!

02/08/2012

Meg az üdítő is jólesett!

02/08/2012

Mert nem csak Igével él az ember! - köszönünk minden finom harapnivalót!

02/08/2012

Vigyázz, zuhan!!!!!!!!!!!!!!!!!!

02/08/2012

A kis kötéltáncosok

02/08/2012

Örvendjetek, mert Isten úgy szeret!

02/08/2012

A lányok a Szoros utcáról

02/08/2012

A lányok a Bándi sorról

02/08/2012

Akik a leggyorsabbak voltak.

02/08/2012

Jertek el, mert immár minden kész!

02/08/2012

Egy kis reggeli torna az álmosaknak

02/08/2012

Vakációs bibliahét Egrespatakon

[07/05/12]   Kedves egrespataki ifisek,

holnap, péntek este 8 órától újra indul az ifjúsági bibliaórák sorozata. Szeretettel várlak titeket, szóljatok egymásnak, hívogassátok egymást.

Isten áldjon benneteket, Szilágyi Zoltán.

[06/21/12]   "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre." (2Tim 3:16)

Milyen gyakran olvassuk a Bibliát. Soha nem olvassuk? Vagy csak ritkán, időnként, hébe-hóba? Vagy rendszeresen, netán naponként? Te tudod, hogy mennyit olvasod, hogy neked mit jelent, hogy tekintesz rá. Legyen segítségünkre egy történet ezzel kapcsolatban:
Egy fiatalember gyakran kigúnyolta a Bibliát. Egyszer megint lekicsinylő megjegyzést tett rá.
- Olvasta maga már tulajdonképpen a Bibliát? - kérdeztem tőle.
- Ugyan mit gondol? Én és a Biblia! Nevetséges!
Elővettem egy vadonatúj, bőrkötésű Újszövetséget:
- Nézze, ezt a szép kis Bibliát magának adom, ha megígéri, hogy elejétől végig elolvassa.
Az ajánlat nagyon csábító volt. Azután hetekig nem láttam a fiatalembert. Egyszer csak megint megjelent.
- Nos - kérdeztem -, hogy állunk a Bibliával?
Nagyon komolyan felelt:
- Tudja, különös dolog ez. Elkezdtem olvasni. Sok mindent nem értettem meg. Már abbahagytam volna - de hiszen megígértem, hogy végigolvasom! Azután sok mindent találtam benne, ami szíven talált és nyugtalanított, úgy, hogy legszívesebben eldobtam volna a könyvet. De megígértem, és végig kellett olvasnom. Később annyi vigasztalást találtam benne, hogy egészen boldog lettem. Amikor befejeztem, azt mondtam magamban: ha igaz az, amit ez a könyv mond, akkor el vagyok veszve, ha nem változtatok az életemen. Hozzáfogtam, hogy nagytakarítást csináljak a szívemben. És most - a Biblia az élet könyve számomra.
Te mit mondasz a Bibliáról: az élet könyve vagy egy szimpla emberi mű?

A nap gondolata:
Ne bámulni és kritizálni menjünk a Biblia királyi palotájába, hanem menjünk, hogy megtaláljuk a Királyt, és nyerjünk kegyelmet tőle. (Ravasz)

tirekifi.hu 22/05/2012

Pont úgy

http://tirekifi.hu/?p=1373

tirekifi.hu Róma 15:7-13 „Fogadjátok be tehát egymást, ahogyan Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére.” (7.) Egy fiú, aki túlélte a háborút, hazafelé tartva felhívta a szüleit. - Anya, apa, megyek haza! Valamit még meg kell kérdeznem. Itt van a barátom, szeretném, ha ő

[05/22/12]   Napi Ige és gondolat - 2012. május 22. kedd

"Vigyázz nagyon magadra…" (5Móz 4,9)

Ebben a mai Igében a figyelmeztetés egészen személyesen hangzik, egyes szám, második személyben: „…vigyázz nagyon magadra…”. Nem kollektíve a népet szólítja meg, hanem az egyénre fókuszál. Isten úgy gondolkodik, hogy a leszármazottak egyen-egyenként vegyék komolyan azt, amit mondani akar. Van, amikor nem, mint népet szólongat az Isten, hanem személyes a hangja, s meg kell hallanunk nekünk magunknak is, milyen üzenete van a számunkra.

Sokan erre talán azt felelik, hogy mit tehet egyetlen ember? A közmondás is azt mondja: „Egy fecske nem csinál nyarat.” Pedig ez nem igaz. Nagyon is sok múlik egyetlen ember akaratán, döntésén, Istenhez való megtérésén. Sokszor nem akarjuk ezt elhinni igazán. Isten Igéje itt pontosan erre bátorít. A nép tagjai vegyék komolyan személyes felelősségüket a nép életében. – Egy kínai tanmese szerint egyszer egy nagyon szegény jegyespár szeretett volna lakodalmat, de mivel szegények voltak, azt kérték, úgy osztozzanak örömükben a meghívottak, hogy mindenki hozzon egy kancsó bort a vendéglátásra. A vendégek ezt egy nagy dézsába öntötték bele, amikor megérkeztek. Eljött az összes vendég és mikor elkezdődött a vacsora, felszolgálták a bort is. Mikor azonban meríteni kezdek a dézsából, abban csak víz volt. Talán nem kell magyarázni: mindenki azt gondolta, hogy a többiek bort hoztak, senki sem fogja észrevenni, hogy én vizet hoztam. Így aztán megszégyenülve oszlott szét a háznép és szomorúságra fordult az ifjú pár öröme. Ez a kis példázat ragyogóan mutat rá arra, hogy mennyire fontos az egyén felelőssége. Azzal, hogy komolyan vesszük életünket, szolgálatunkat, és vigyázunk magunkra, az másokra is jótékony hatással van. Ez jó annak a közösségnek is, ahova tartozunk… (Berencsi Balázs)

A nap gondolata:

A keresztények önző különválással mind a maguk színében akarnak tündökölni, ahelyett, hogy a Krisztus fényében egy dicsőségben olvadnának össze. Így a világ fény helyett félhomályt kap. (Csia Lajos)

Imádság:

Kegyelmes Atyánk, valljuk, hogy mindaz, ami szép és jó életünkben, a te Igédnek áldott munkája. Kérünk, segíts előrelépni Igéd megismerésében és cselekedd Lelked által, hogy Igéd indítására gazdag gyümölcsöt teremhessünk életünkben. Ámen (T.A.)

[05/21/12]   Napi Ige és gondolat - 2012. május 21. hétfő

"Vigyázz nagyon magadra…" (5Móz 4,9)

Az élet tele van figyelmeztetésekkel. A szülő figyelmezteti a gyermekét, hogy vigyázzon a ruhájára, jól viselkedjen, vagy óva inti, nehogy valami baj érje. Máskor talán valakinek az egészsége miatt aggódunk, és életmódbeli tanácsokkal látjuk el, mert fontos számunkra a másik és vigyázni akarunk rá. Ha közlekedünk, figyelmeztető táblákkal is találkozhatunk utunk során. Természetesen a figyelmeztetés akkor éri el a célját, ha hallgatnak rá és megszívelik.

Mai Igénkben is figyelmeztető szóra lelhetünk. Ez azonban nem embertől származik, hanem az élő Istentől: „…vigyázz nagyon magadra…” Isten inti saját népét, akit egykor kihozott Egyiptomból. Ez már a második nemzedék, aki hallgatta ezeket a szavakat. Figyelmezteti őket, hogy járjanak az Ő útjain és kövessék mindazt, ami elődeiknek megmondatott. Tulajdonképpen Isten itt számukra is bemutatkozik és követésére hívja őket is. Szavai azt tükrözik, hogy ezt a nemzedéket is szereti és vigyázni akar rájuk. Isten figyelmeztetései mindig az életet munkálják az emberben. Ezt nekünk is jó szem előtt tartanunk. A Szentírás sok figyelmeztetéssel van tele, amit Isten szolgái adtak tovább mindig a megfelelő időben. Sokszor nem volt kedves a próféták szava, és az általuk mondott figyelmeztetés, de sajnos látjuk ennek következményét Izrael népe történelmében. Amikor nem hallgattak Istenükre, az sokszor évszázadokra visszavetette hitbélileg Izraelt. Ezért lényeges megjegyeznünk: a figyelmeztető szó nem parancsolgatás, hanem intés, feddés és buzdítás, s mindeközben az életet munkálja. (Berencsi Balázs)

A nap gondolata:

A vallás legnagyobb kísértése, hogy Isten iránti udvariassági formula lesz. Udvari népek, lakájok betanult hajlongásai a király előtt. (Muraközy Gyula)

Imádság:

Uram, köszönöm kegyelmedet, mely által örökké a te szolgád vagyok. Ámen (Sáriné K. Andrea)

[05/21/12]   Két ember között a legrövidebb távolság egy mosoly. (Kodály Zoltán)

[05/19/12]   Napi Ige és gondolat 2012. május 19. szombat

"Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak…" (ApCsel 2:44)

A közösségben óriási erő van. A hívők nem önmagukban, otthoni egyedüllétben kell csupán megéljék az Úrral való kapcsolatukat, hanem egymást is vállalva, egymást is erősítve, bátorítva. Bizonyára sokan ismerik a következő gondolatsort, de legyen hitbeli megerősödésünkre:

Gondolkoztál már azon, hogy miért repülnek V alakban a vadludak?
Mint minden állati viselkedésben, Istennek itt is jó oka volt arra, hogy ezzel az ösztönnel ajándékozza meg a ludakat.
Amikor egy-egy madár suhint egyet a szárnyával, felhajtóerőt képez az őt követő madár számára.
Egy V alakban, az egész csapat legkevesebb 71 %-kal hosszabb utat tud megtenni, mintha az egyes madarak egyedül repülnének.
Amikor egy lúd kiesik a V alakból, hirtelen úgy érzi, mintha mázsás súly húzná lefelé…
…és gyorsan visszatér a csapathoz
Csakúgy, mint a ludak… … azok az emberek, akik azonos irányba tartanak és közösséget alkotnak, gyorsabban jutnak el céljukhoz, mint azok, akik teljesen egyedül próbálják meg azt.
Amikor egy lúd elfárad, hátra repül, és egy másik foglalja el a helyét a V csúcsán. Ha az embereknek lenne annyi józan eszük, mint a ludaknak, rájönnének, hogy a sikerük egyértelműen a közös munkájukon múlik, felváltva vállalva a munka nehezét és osztozva a vezetés terhein.
A hátul repülő ludak hangos gágogással bátorítják az elsőket a sebesség növelésére. Fontos, hogy a mi hátulról jövő „gágogásunk” bátorító legyen az előttünk haladóknak. Különben csak gágogás marad.”
Amikor egy lúd megbetegszik, 2 másik lúd is lemarad vele a V alakzatból, és követi, hogy védelmet nyújthassanak számára.
Addig maradnak vele, amíg erőre kap, és újra repülni tud, vagy amíg meghal.
Akkor útra kelnek, hogy beérjék saját alakzatukat, vagy csatlakozzanak egy másikhoz.
Bárcsak mi is ennyire önfeláldozók lennénk, hogy érdemesek lehessünk ilyen barátokra, akik a szükségben mellettünk állnak.
Nem kell tudósnak lennünk ahhoz...…hogy tanuljunk Isten csodálatos teremtményeitől, csak meg kell állnunk és figyelnünk elég hosszasan, hogy Isten felfedje előttünk csodáit.
Egyébiránt kérdezd meg csak a barmokat, majd megtanítanak, és az égnek madarait, azok megmondják Néked. Avagy beszélj a földdel, és az megtanít téged, a tenger halai is elbeszélik néked. Mindezek közül melyik nem tudja, hogy az Úrnak keze cselekszi ezt?
Van, aki hallgat a vadludakra.

A nap gondolata:

A megdicsőülés helye nem pihenőhely, ahol elandaloghat az ember. Fegyverkezést és erőgyűjtést jelent, hatalmas szenvedések, nehézségek leküzdésére.

Imádság:

Kegyelmes Isten, hálaadással érkezem Hozzád ennek a hétnek a végén is. Áldalak azokért a jókért, amikkel erősítettél, gazdagítottál ezen az elmúlt héten is. E mai estén is áldd meg testemet, lelkemet. Készíts el a holnapi napra. Szóljon a Te igéd holnap milliók számára. Virrassz fel engem is szeretteimmel együtt, a Te napodra, a Krisztusért. Ámen. (T.M-né)

[05/18/12]   Napi Ige és gondolat - 2012. május 18. péntek

"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre." (2Tim 3:16)

Végül pedig azt írja Pál apostol, hogy az Ige hasznos az igazságban való nevelésre. Ez már tényleg nem nekem szól - mondhatjuk. Nevelni ugyanis a gyerekeket kell, mi pedig már felnőttek vagyunk. Vagy érthető ez másképp is? Igen, ha arra gondolunk, hogy mindnyájan Isten gyermekei vagyunk. Így már nem vitás, hogy az Úr bennünket szeretne az igazságra nevelni. Arra az igazságra, mely szabaddá tesz. De mi az igazság? Helytelen a kérdés: ki az igazság? Jézus ugyanis magáról mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Tehát Jézus tud megszabadítani a bűneinktől, a hiábavaló életmódunktól és Benne, az Ő megismerésében segít elmélyülni Isten Igéje.

Testvérek! A hívő ember számára a Biblia Isten kijelentése. Ezért örömmel, vágyakozva kell olvasnunk, naponta elcsendesedve fölötte és kérve az Urat, hogy érintse meg szívünket, vezessen általa, ha kell feddjen meg, ha kell tanítson, jobbítson meg, de mindenképpen legyen olyan könyv számunkra, melyben az élő Isten szavát és nekünk szóló kijelentését olvashatjuk és komolyan vehetjük.

A nap gondolata:

Az igazság nincs időponthoz kötve. Mindig időszerű, kiváltképpen akkor, amikor időszerűtlennek látszik. (A.Schweitzer)

Imádság:

Istenem, köszönöm igéd felvilágosítását. Köszönöm, hogy megmutatod, hogy én sem vagyok felesleges ezen a világon. Hogy az én életem is része örök terveidnek. Hogy soha nem kell elfogjon az a szörnyű érzés, hogy rám senkinek nincs szüksége. Mutasd meg nekem, Uram, mi az én rendelt feladatom! Tedd örömteljessé annak végzését! Köszönöm, ha nehéz feladatot bíztál rám, mert abból láthatom, hogy szeretsz és megbízol bennem. De adj erős hitet, hogy mindig tudjam, a Te akaratod az, hogy én szolgáljak, a Te jó céljaidat szolgáljam! Adj erőt, amikor gyenge vagyok a feladatra, hogy meg ne torpanjak! Hogy minél több ember legyen boldog, és Téged dicsérjen miattam! Én pedig el ne veszítsem Krisztus szerezte örök életemet! Ámen (V.L.)

Location

Address

Aghires